Με επιτυχία το 1ο “Kithaironas Trail” όλα τα αποτελέσματα(φωτο)

Με νικητές τον Ζήση Μπάγιο και την Φωτεινή Μεϊντάνη στα 24 χλμ. “Sky race”, τον Γιώργο Μανιώτη και την Βασιλική Τζήμα στα 12 χλμ. “Mountain”!

Το “Kithaironas Trail” γεννήθηκε από την ιδέα υλοποίησης δραστηριοτήτων που έχουν σαν κοινό τόπο συνάντησης το φυσικό περιβάλλον.

Στο τρίπτυχο Φύση – Αθλητισμός – Εναλλακτικός Τουρισμός στηρίχτηκε η φιλοσοφία των ανθρώπων που ήταν εμπνευστές και συντονιστές αυτής της δράσης.

Στόχος μας ήταν η διοργάνωση να ψυχαγωγήσει τους συμμετέχοντες και επισκέπτες είτε μέσω της άθλησης, είτε μέσω της επαφής με την φύση ,αλλά και να γνωρίσουν την τοπική κουλτούρα και ιστορία του όρους Κιθαιρών και της περιοχής.

Με βάση τα παραπάνω ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Ποδηλατών Θήβας (ΣΧΟΠ), ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας και η Οργανωτική Επιτροπή του Moschopodi Trail ένωσαν τις δυνάμεις τους και διοργάνωσαν τον πρώτο αγώνα ορεινού τρεξίματος και πεζοπορίας στο μυθικό όρος Κιθαιρώνας.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2024 με έδρα την ορεινή κωμόπολη των Ερυθρών.

Ο Κιθαιρώνας, ένας επιβλητικός ορεινός όγκος που δεσπόζει ανάμεσα στα όρη Πατέρα, Γεράνεια και Πάρνηθα, αποτελεί έναν φυσικό θησαυρό γεμάτο ιστορίες και μύθους.

Αυτό το μυθικό τοπίο, που συνδέεται άρρηκτα με τον Θηβαϊκό κύκλο της ελληνικής μυθολογίας, ανακάλυψαν οι αθλητές και πεζοπόροι μέσα από την μοναδική αυτή αθλητική εμπειρία.

To 1ο Kithaironas Trail ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία και η χαρά και η ικανοποίηση είναι τα συναισθήματα που  κατακλύζουν όλους όσους αγαπούν το ορεινό τρέξιμο αλλά και όλους όσους εργάστηκαν στον Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών Ποδηλατών Θήβας, στον  Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας και στην Οργανωτική Επιτροπή του Moschopodi Trail για να έρθει αυτή η επιτυχία.

Την ημέρα  των αγώνων, 332 συμμετέχοντες (407 εγγεγραμμένοι) και 54 παιδιά από όλη την Ελλάδα είχαν την χαρά να φορέσουν ένα νούμερο των αγωνιστικών αποστάσεων από 1χλμ μέχρι 24χλμ και να ζήσουν ένα πραγματικό κοκτέιλ συναισθημάτων.

Η εμπειρία που ζήσαμε όλοι την ημέρα της διοργάνωσης, δρομείς, περιπατητές, εθελοντές, συνεργάτες, αρχές, διοργανωτές και θεατές ήταν πιο απολαυστική από ποτέ!!

Ήταν μια Κυριακή ακριβώς όπως μας άρεσε και ήδη μας έχει λείψει πολύ από την πρώτη στιγμή που τέλειωσε το 1ο Kithaironas Trail.

Στα αγωνιστικό κομμάτι 332 αθλητές  έτρεξαν και περπάτησαν στα μονοπάτια του Κιθαιρώνα, μοιράστηκαν στιγμές χαράς, κόπωσης, νίκης και εξέλιξης.

Στα 24 χιλιόμετρα SKY RACE η γενική κατάταξη ανδρών είναι

1. ΜΠΑΓΙΟΣ ΖΗΣΗΣ                                         2ώρες 22λεπτά

2. ΚΟΝΤΑΚΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ         LES GROS  2ώρες 24λεπτά

3. ΚΟΝΤΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ    LES GROS  2ώρες 24λεπτά

Στα 24 χιλιόμετρα SKY RACE η γενική κατάταξη γυναικών είναι

1. ΜΕΙΝΤΑΝΗ ΦΩΤΕΙΝΗ  SALOMON HELLAS  2ώρες 35λεπτά

2. ΔΗΜΑΚΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ   MAD GOAT     2ώρες 56λεπτά

3. ΡΗΓΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ                                               3ώρες 19λεπτά

Στα 12 χιλιόμετρα MOUNTAIN  η γενική κατάταξη ανδρών είναι

1. ΜΑΝΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ             1ώρα 10λεπτά

2. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ     1ώρα 12λεπτά

3. ΜΑΤΘΑΙΟΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ            1ώρα 13λεπτά

Στα 12 χιλιόμετρα MOUNTAIN η γενική κατάταξη γυναικών είναι

1. ΤΖΗΜΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ      ΟΑΚ ΑΙΓΙΝΑΣ    1ώρα 17λεπτά

2. ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ                           1ώρα 27λεπτά

3. ΤΕΡΖΗ ΜΑΡΙΝΑ                                         1ώρα 27λεπτά

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2025 για να γιορτάσουμε μαζί την 2η διοργάνωση του Kithaironas Trail με πολλές εκπλήξεις και μοναδικές στιγμές!!

Σας ευχαριστούμε όλους! Ήταν τιμή μας να μοιραστούμε μαζί σας αυτή την μοναδική εμπειρία.

Το 2025, σας περιμένουμε και πάλι, με τον πήχη ακόμη ψηλότερα!

Με εκτίμηση,

Η οργανωτική Ομάδα του Kithaironas Trail

Δείτε όλα τα αποτελέσματα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://races.chronolog.gr/resultsv4.aspx?ev=7ce7cbb3424181efbbdb5f47e6ce2a9a&pp=3b5f&c=0&fbclid=IwY2xjawF_fVFleHRuA2FlbQIxMAABHRDRJRCrPFnSp-fvcPlO-mj7tlI4U6ii6tRpzt0v5L1akkRRrL6EUqPzfw_aem_A8BMnG-3R9yjpqtlbm_1Vw

starsports.gr

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο